Kelas PHP ikut cara Kuang

Masukkan Aplikasi Komen Daripada Facebook

[ Admin ] [ 09-10-2011 ]
Assalamualaikum dan salam sejahtera... Orait geng... Kalau korang perasan, kat bahagian bawah artikel ni ada aplikasi 'Komen' daripada facebook kan... korang nak tau macam mana nak buat? Senang je mat...

Korang p kat page ni -> http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/comments/

Tips :-
  • Kat URL tu, korang masukkan full address. Contohnya macam ni:
    • http://empayar.binagara.com/tadbir/menu_super.php?modul=artikel&artid=5
    • Sistem BNG ada CMS sendiri... so aku masukkan ke dalam function terus kod ni... so, tak perlu la tiap kali ada artikel baru, dapatkan pulak code baru daripada facebook...
    • Kalau korang nak CMS BNG ni, boleh je... transfer je RM5,000 dulu kat akaun aku ek... heheh... tak bersedia lagi untuk diopensourcekan la geng...
  • No Post tu aku tak tau ape fungsinye... tapi aku letak 2000... heheh
  • yang lain2 tu ikut kesesuaian website korang la ek,
  • pastu klik 'Get Code'
  • Copy code yang tertera ke dalam website korang...
  • Itu je... senang je kan...
OK... itu je untuk artikel hari ini... selamat mencuba... n don't forget to smile...
 
<< Kembali
 
Senarai Web BNG
Komuniti Bloggers Pemain BiNaGara
Belajar PHP dan bina laman web ikut cara Kuang