Kelas PHP ikut cara Kuang

Macam mana nak disable autocomplete dalam login input

[ Admin ] [ 09-10-2011 ]
Assalamualaikum semua, tips kali ini Kuang jumpe masa nak transfer duit melalui cimbclicks... Korang perasan tak? masa masukkan username kat cimbclicks tu, die takpe paparkan senarai username yang pernah kite masukkan dulu?

Kuang tah macam mana terperasan benda tu... kira OK la kan... takde paparkan input kita dulu-dulu... lepas tu Kuang saja la men'inspect element' front page cimbclick tu... Siasat punye siasat, rupanya page tu ada letak satu code kat login input nya... iaitu autocomplete="off" ...

nak tau macam mana nak guna? sila rujuk code ini...
1
2
3
<?php 
<input type="text" autocomplete="off" class="bodytext_9black" maxlength="32" 
id="userid" name="userid" value="" size="29">
 
?>


macam tu je caranye... letak autocomplete="off" tu kat dalam code input... itu je... terima kasih kepada cimbclicks atas ilmu ini...

selamat mencuba
 
<< Kembali
 
Senarai Web BNG
Komuniti Bloggers Pemain BiNaGara
Belajar PHP dan bina laman web ikut cara Kuang