• Utama
  • Artikel
  • Forum
  • Detail
    Home | Artikel | tips | Macam mana nak disable autocomplete dalam login input

    Macam mana nak disable autocomplete dalam login input

    [ Admin ] [ 09-10-2011 ]
    Assalamualaikum semua, tips kali ini Kuang jumpe masa nak transfer duit melalui cimbclicks... Korang perasan tak? masa masukkan username kat cimbclicks tu, die takpe paparkan senarai username yang pernah kite masukkan dulu?

    Kuang tah macam mana terperasan benda tu... kira OK la kan... takde paparkan input kita dulu-dulu... lepas tu Kuang saja la men'inspect element' front page cimbclick tu... Siasat punye siasat, rupanya page tu ada letak satu code kat login input nya... iaitu autocomplete="off" ...

    nak tau macam mana nak guna? sila rujuk code ini...
    1
    2
    3
    <?php 
    <input type="text" autocomplete="off" class="bodytext_9black" maxlength="32" 
    id="userid" name="userid" value="" size="29">
     
    ?>


    macam tu je caranye... letak autocomplete="off" tu kat dalam code input... itu je... terima kasih kepada cimbclicks atas ilmu ini...

    selamat mencuba
     
    << Back
     
    List of BNG\'s Web
    Empayar : Kuasa Pemerintahan Anda
    Armada :: Revolusi Empayar
    Binagara :: Sebenar-benar negara