• Utama
  • Artikel
  • Forum
  • Detail
    Home

    Macam mana nak print sebahagian daripada halaman website

    Sedang menyiapkan tugasan, terkena lak kes kena print sebahagian je daripada halaman portal. Ini adalah kes pertama yang Kuang hadapi. So, operasi mencari dan menyelamat dimulakan di laman profesor serba tahu... pakcik google... More Info

    Kenapa BNG tak guna ajax dan javascript

    Assalamualaikum dan salam sejahtera, hari ni Kuang nak membebel pasal javascript More Info

    Masalah sambung kerja orang

    Assalamualaikum dan salam sejahtera, artikel kali ini aku bukan nak cerita tentang coding PHP, tetapi nak meluahkan perasaan aku pada korang... heheh More Info

    Macam mana nak disable autocomplete dalam login input

    Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, ini adalah artikel kedua Kuang untuk hari ini... tetibe rajin pulak Kuang hari ni ye... selalunye enam bulan sekali... pergh... ok la... artikel kali ni Kuang nak tunjukkan macam mana nak disable autocomplete dalam login input More Info

    Masukkan Aplikasi Komen Daripada Facebook

    Assalamualaikum dan salam sejahtera... Geng, hari ni aku nak kongsi satu perkara baru yang aku dapat iaitu macam mana nak masukkan aplikasi 'Komen' daripada Facebook. Mungkin ramai yang dah tahu, tapi aku rasa ramai jugak yang tak tahu. Tapi takpe, aku ajarkan jugak kepada korang semua. More Info

    Tambah field baru dengan menggunakan javascript

    Skrip ini aku jumpa sewaktu aku sedang sibuk menaiktaraf sistem e-procurement aku... owner request, bila klik 1 button, keluar satu spesifikasi... add that button again, field spesifikasi baru akan keluar lagi... harap kod ini dapat membantu korang jugak ye More Info

    Susun array

    Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara untuk memaparkan senarai array yang telah disusun mengikut field yang dipilih. Diharapkan artikel ini akan dapat membantu anda sedikit sebanyak dalam membangunkan sistem yang berkualiti. More Info

    Kelas 5 : Papar Data Dari Pangkalan Data blogsaya

    Kelas ke-5 pada kali ini, Kuang akan ajar tentang cara untuk memaparkan data dari pangkalan data blogsaya ke laman index.php. Diharapkan anda semua telah membaca dan memahami artikel dari Kelas 1 hingga Kelas 4 sebelum ini k. More Info

    Taknak kasi user copy n paste ke input form

    Tips khas ini Kuang ambil kat website cimbclick... masa Kuang copy no bil ASTRO kat notepad pastu nak paste kat cimbclicks, sistem tak kasi Kuang paste no bil tu... agak bengang gak la jugak...tapi bila pikir2 balik, ada eloknya jugak buat macam tu... atas dasar keselamatan... so, tanpa segan silu Kuang pun bukak la Source codenya... Kuang pon copy la untuk kegunaan Kuang dan anda semua... Untuk keterangan lanjut, sila klik artikel ni k.... More Info

    Kelas 4 : Menghubungkan PHP dengan MySQL

    Setelah sekian lama Kuang menghilang, kali ni Kuang hadir nak ajar macam mana nak hubungkan coding PHP dengan database MySQL. Kalau nak ikutkan, banyak cara anda boleh jumpa kalau search je kat google... tapi kat sini Kuang akan ajar cara yang Kuang guna buat programming. Seperti biasa, Kuang menganggap anda dah pon buat pangkalan data blogsaya sepertimana dalam artikel sebelum ini. More Info
    :: Others Info ::
    List of BNG\'s Web
    Empayar : Kuasa Pemerintahan Anda
    Armada :: Revolusi Empayar
    Binagara :: Sebenar-benar negara