Kelas PHP ikut cara Kuang

Kelas 5 : Papar Data Dari Pangkalan Data blogsaya

[ Admin ] [ 14-05-2011 ] [ 3502 hit ] [ 0 respon ]
Kelas ke-5 pada kali ini, Kuang akan ajar tentang cara untuk memaparkan data dari pangkalan data blogsaya ke laman index.php. Diharapkan anda semua telah membaca dan memahami artikel dari Kelas 1 hingga Kelas 4 sebelum ini k.Seterusnya
 

Kelas 4 : Menghubungkan PHP dengan MySQL

[ Admin ] [ 12-11-2010 ] [ 3522 hit ] [ 0 respon ]
Setelah sekian lama Kuang menghilang, kali ni Kuang hadir nak ajar macam mana nak hubungkan coding PHP dengan database MySQL. Kalau nak ikutkan, banyak cara anda boleh jumpa kalau search je kat google... tapi kat sini Kuang akan ajar cara yang Kuang guna buat programming. Seperti biasa, Kuang menganggap anda dah pon buat pangkalan data blogsaya sepertimana dalam artikel sebelum ini.Seterusnya
 

Kelas 3 : Membina Pangkalan Data blogsaya

[ Admin ] [ 20-05-2010 ] [ 3289 hit ] [ 0 respon ]
Untuk kelas ketiga ini, Kuang akan mengajar cara untuk menghasilkan pangkalan data untuk blogsaya. Dengan menganggap anda telah pun faham dengan kelas pertama Kuang dulu, Kuang akan skip beberapa perkara. Tapi kalau anda masih musykil dan keliru, jangan segan silu untuk poskan persoalan anda di ruangan respon artikel ni k...Seterusnya
 

Kelas 2 : Membina Kod PHP Pertama Anda

[ Admin ] [ 17-03-2010 ] [ 2832 hit ] [ 0 respon ]
Dalam kelas kedua ini, Kuang akan mengajar cara untuk memulakan pembangunan laman web menggunakan kod PHP. Dengan menganggap anda semua telahpun install EasyPHP dan Macromedia Dreamweaver, Kuang akan terus sesi pembelajaran kepada menghidupkan EasyPHP.Seterusnya
 

Kelas 1 : Persediaan Memulakan Kelas

[ Admin ] [ 23-11-2009 ] [ 2964 hit ] [ 0 respon ]
Sebelum memulakan kelas, Kuang akan menerangkan serba ringkas tentang laman web dan PHP. Selain daripada itu, pada artikel ini Kuang juga akan menyenaraikan software-software yang diperlukan untuk belajar membuat pengaturcaraan web menggunakan PHP.Seterusnya
 
<< Kembali
Senarai Web BNG
Komuniti Bloggers Pemain BiNaGara
Belajar PHP dan bina laman web ikut cara Kuang