Skrip khas yang Kuang guna

Macam mana nak print sebahagian daripada halaman website

[ Admin ] [ 19-04-2012 ] [ 2442 hit ] [ 0 respon ]
Sedang menyiapkan tugasan, terkena lak kes kena print sebahagian je daripada halaman portal. Ini adalah kes pertama yang Kuang hadapi. So, operasi mencari dan menyelamat dimulakan di laman profesor serba tahu... pakcik google...Seterusnya
 

Masukkan Aplikasi Komen Daripada Facebook

[ Admin ] [ 09-10-2011 ] [ 2594 hit ] [ 0 respon ]
Assalamualaikum dan salam sejahtera... Geng, hari ni aku nak kongsi satu perkara baru yang aku dapat iaitu macam mana nak masukkan aplikasi 'Komen' daripada Facebook. Mungkin ramai yang dah tahu, tapi aku rasa ramai jugak yang tak tahu. Tapi takpe, aku ajarkan jugak kepada korang semua.Seterusnya
 

Tambah field baru dengan menggunakan javascript

[ Admin ] [ 06-10-2011 ] [ 2456 hit ] [ 0 respon ]
Skrip ini aku jumpa sewaktu aku sedang sibuk menaiktaraf sistem e-procurement aku... owner request, bila klik 1 button, keluar satu spesifikasi... add that button again, field spesifikasi baru akan keluar lagi... harap kod ini dapat membantu korang jugak yeSeterusnya
 

Susun array

[ Admin ] [ 26-09-2011 ] [ 2354 hit ] [ 0 respon ]
Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara untuk memaparkan senarai array yang telah disusun mengikut field yang dipilih. Diharapkan artikel ini akan dapat membantu anda sedikit sebanyak dalam membangunkan sistem yang berkualiti.Seterusnya
 

Taknak kasi user copy n paste ke input form

[ Admin ] [ 16-11-2010 ] [ 3097 hit ] [ 0 respon ]
Tips khas ini Kuang ambil kat website cimbclick... masa Kuang copy no bil ASTRO kat notepad pastu nak paste kat cimbclicks, sistem tak kasi Kuang paste no bil tu... agak bengang gak la jugak...tapi bila pikir2 balik, ada eloknya jugak buat macam tu... atas dasar keselamatan... so, tanpa segan silu Kuang pun bukak la Source codenya... Kuang pon copy la untuk kegunaan Kuang dan anda semua... Untuk keterangan lanjut, sila klik artikel ni k....Seterusnya
 
<< Kembali
Senarai Web BNG
Empayar : Kuasa Pemerintahan Anda
Armada :: Revolusi Empayar
Binagara :: Sebenar-benar negara