SELAMAT DATANG

w210_1.jpgAssalamualaikum dan Selamat Sejahtera ... Anda sekarang sedang melayari satu lagi Projek Kuang yang diberi nama PHP-BNG. Dalam projek ini, anda akan didedahkan dengan rahsia-rahsia penggunaan kod pengaturcaraan PHP Kuang untuk menghasilkan laman web BNG dan projek-projeknya. Di samping menjadikan laman ini sebagai tempat simpanan skrip Kuang, Kuang juga mahu berkongsi dengan anda semua yang berminat untuk membangunkan laman web sendiri. InsyaAllah, PHP-BNG ini dapat memberi manfaat kepada kita semua.
Skrip PHP-BNG Tips Kelas PHP Kuang Sumber Rujukan
Skrip PHP-BNG Tips PHP untuk semua Contoh-contoh sistem Sumber Rujukan
Skrip PHP yang Kuang guna untuk buat projek-projek laman webnya. Tips PHP untuk simpanan Kuang dan rujukan semua pembaca. Mari belajar buat laman web guna PHP ikut cara Kuang. Sumber rujukan utama untuk Kuang menyiapkan projek-projeknya.

Macam mana nak print sebahagian daripada halaman website

Sedang menyiapkan tugasan, terkena lak kes kena print sebahagian je daripada halaman portal. Ini adalah kes pertama yang Kuang hadapi. So, operasi mencari dan menyelamat dimulakan di laman profesor serba tahu... pakcik google... Seterusnya

Kenapa BNG tak guna ajax dan javascript

Assalamualaikum dan salam sejahtera, hari ni Kuang nak membebel pasal javascript Seterusnya

Masalah sambung kerja orang

Assalamualaikum dan salam sejahtera, artikel kali ini aku bukan nak cerita tentang coding PHP, tetapi nak meluahkan perasaan aku pada korang... heheh Seterusnya

Macam mana nak disable autocomplete dalam login input

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, ini adalah artikel kedua Kuang untuk hari ini... tetibe rajin pulak Kuang hari ni ye... selalunye enam bulan sekali... pergh... ok la... artikel kali ni Kuang nak tunjukkan macam mana nak disable autocomplete dalam login input Seterusnya

Masukkan Aplikasi Komen Daripada Facebook

Assalamualaikum dan salam sejahtera... Geng, hari ni aku nak kongsi satu perkara baru yang aku dapat iaitu macam mana nak masukkan aplikasi 'Komen' daripada Facebook. Mungkin ramai yang dah tahu, tapi aku rasa ramai jugak yang tak tahu. Tapi takpe, aku ajarkan jugak kepada korang semua. Seterusnya
:: Lain-lain Artikel ::
Senarai Web BNG
Empayar : Kuasa Pemerintahan Anda
Armada :: Revolusi Empayar
Binagara :: Sebenar-benar negara